Online vehicle telemetry

uCAN

uCAN, een simpele woordspeling - ‘you can’ en de afkorting Controller Area Network - waarachter een hightech en complex platform schuilgaat dat totaaloplossingen biedt voor de automotive- en transportbranche, de marinewereld, land- en bosbouw en industrie.
Op afstand, online alle informatie uit een voertuig of object lezen en gebruiken. Real-time.

uCAN is een platform dat middels een universele module, draadloos data van een voertuig (lees: auto, vrachtwagen, boot, tractor, heftruck, aggregaat of elk ander denkbaar object dat voorzien is van een CAN-netwerk) naar een server verstuurt die daar alle voertuiginformatie, vrij configureerbaar, via een webapplicatie beschikbaar maakt. Dit betekent dat informatie over bijvoorbeeld snelheid, toerental, verbruik, draaiuren, etc. als de data van het voertuignetwerk kan worden aangeboden. De informatie kan worden gebruikt voor alle denkbare systemen die voertuigdata kunnen gebruiken, zoals fleetmanagement-, verkeers- en ongevalregistratiesystemen, beveiligingsystemen, etc. De uCAN oplossing biedt toegang tot deze informatie op een universele manier, onafhankelijk van merk en type van het voertuig.

Door het gebruik van een web-centric-omgeving kunnen klanten communiceren met de universele module die in het voertuig geplaatst is. Natuurlijk online. Thuis, op de zaak of onderweg op de smartphone. Dit maakt uCAN een uiterst flexibele oplossing. De uCAN oplossing omvat een breed scala van merken en typen, biedt een full service pipeline en verlaagt de kosten en de implementatie tijden. Maar dit geheel nieuwe concept maakt tevens de ontwikkeling van nieuwe toepassingen in alle genoemde sectoren mogelijk (denk aan eCall en bCall, twee van de vele uCAN Automotive toepassingen).